‘Ik heb geleerd niet om geld te huilen’

0

Het faillissement van Olympia Flexgroup was niet nodig geweest, aldus oud-topman Marcel Slaghekke in het Financieel Dagblad.

Zakenbank NIBC heeft het bedrijf “onnodig omvergetrokken”, zegt de oud-topman en bovendien grootaandeelhouder van het bedrijf in het FD.

Zwaar weer
In 2009 raakte Olympia Flexgroup in zwaar weer; door de financiële crisis had de Duitse tak van het bedrijf grote financiële problemen. Zakenbank NIBC besloot de toegezegde financiering aan Olympia niet gestand te doen, zodat ook de Nederlandse uitzenddochter van de Duitse holding faillissement moest aanvragen.

Ontstemd
Slaghekke is hierover nog steeds ontstemd, zo blijkt uit het interview in het FD. Hij is van mening dat er destijds een te zwart scenario werd gehanteerd met betrekking tot de omzet van de uitzender. “Ze waren te somber over de verwachte omzet in Nederland”. De bank had geen vertrouwen meer in de Duitse organisatie, aldus de oud-topman.

Nul op het rekest
De bank weigerde vervolgens, volgens Slaghekke, categorisch om hem financieel te steunen bij een overname van de Nederlandse tak. Hij deed vijf voorstellen aan NIBC, maar kreeg in alle gevallen “nul op het rekest.”

Niet huilen om geld
Het is niet duidelijk of Slaghekke het financiële debacle gaat verhalen, aldus het FD. “Ik ben door die actie veel geld kwijtgeraakt, aldus Slaghekke in de krant. Hij was voor 50 procent aandeelhouder van Olympia. Slaghekke: "Ik heb geleerd niet te om geld huilen ”.
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer