DPA moet website aanpassen

0

De rechtbank heeft detacheerder DPA een maand gegeven om haar website aan te passen. Volgens de rechter is er sprake van inbreuk op het auteursrecht van websitebouwer More-in.

Dit is te lezen op de website Recruitment Matters.

Eind 2009 maakte de websitebouwers van More-in een ontwerp voor de website van DPA. De detacheerder moest alleen nog akkoord geven op de plannen. Omdat het op dat moment niet goed ging met DPA, kwam het akkoord niet: de opdracht werd ingetrokken.

Later ontdekten de bouwers van More-in dat hun toenmalige ontwerp wel erg leek op die nieuwe site van DPA. Naar hun mening was er sprake van plagiaat en zij spanden een kort geding aan tegen DPA.

De rechter heeft de websitebouwers nu in het gelijk gesteld. Als DPA in gebreke blijft, volgt een dwangsom van 10.000 euro per dag. Alternatief is dat DPA de sitebouwer binnen een maand alsnog betaalt. 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer