Koers Adecco keldert ruim 10 procent na cijfers

0

Het Zwitserse Adecco, ’s werelds grootste uitzendorganisatie, verwacht solide resultaten voor het derde kwartaal. Het aandeel kelderde vandaag echter.

CEO Patrick de Maeseneire, zei in een toelichting op de cijfers dat het bedrijf goed gepositioneerd is, aangezien bedrijven met de huidige onzekere economische vooruitzichten neigen naar het inhuren van tijdelijk personeel. Bovendien had het bedrijf goed op de kosten gelet. De Maeseneire gaf aan dat de vraag in het industriele segment sterk was, waarbij de belangrijkste markten Frankrijk en de VS goed presteerden, aldus het Financieele Dagblad.

Winst
Het concern behaalde in het tweede kwartaal een nettowinst van 141 miljoen euro, 45 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit was meer dan analisten hadden verwacht.

Aandeel gekelderd
Ondanks de winstcijfers kelderde het aandeel Adecco met meer dan 10 procent, zo meldt persbureau Reuters, enerzijds door het sombere beursklimaat, maar ook omdat beleggers zich zorgen maken over de smallere marges die ’s werelds grootste uitzender in de eerste helft van dit jaar boekte, deels veroorzaakt door het feit dat bedrijven nieuwe IT-projecten uitstellen en dan vooral in de Verenigde Staten. De VS vormen een belangrijke markt voor Adecco.

Omzetdaling in juli
De omzet klom in de driemaandsperiode met 11 procent tot 5,12 miljard euro. Adecco waarschuwde wel dat de groei in juli wat minder was dan de voorgaande maand. Concurrenten Randstad en Manpower zagen de vraag naar tijdelijk personeel aan het einde van het tweede kwartaal ook wat afnemen.

‘Positieve trend zet door’
De Maeseneire zag, zo meldt persbureau Reuters, een enorm groeipotentieel voor Adecco en zei dat de business goed liep. Volgens de CEO zet de positieve trend van het eerste kwartaal door. Voor het derde kwartaal verwacht het bedrijf solide resultaten ondanks de lagere omzet in juli.

‘Geen grote overnames te verwachten’
“Van ons hoeft u dit jaar echter geen grote overnames te verwachten," aldus de topman. Overnames tot 150 miljoen euro van bedrijven die eenvoudig in Adecco zijn te integreren zijn wel mogelijk, aldus De Maeseneire. Adecco is geïnteresseerd in bedrijven die gespecialiseerd personeel leveren in gefragmenteerde markten of snel opkomende regio’s, maar blijft letten op de kosten. 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer