Omzet Kelly Services overtreft ruimschoots verwachtingen

0

Kelly Services maakte gisteren haar tweedekwartaalcijfers bekend. De omzet overtrof ruimschoots de verwachtingen van de analisten.

Het Amerikaanse bedrijf boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 1,4 miljard dollar (ongeveer 1 miljard euro), 16 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Kelly boekte een bescheiden winst van 21 miljoen dollar (ongeveer 14,6 miljoen euro). De brutomarge is dan ook niet meer dan 16 procent.

Verwachting overtroffen
Het omzetcijfer was beter dan de concurrenten van Kelly en de winst per aandeel, 52 dollarcent, bleek veel hoger te liggen dan de 29 dollarcent die de analisten hadden verwacht. Kelly’s cijfers waren deels zo goed door de sterke vraag in de VS, aldus persbureau Reuters.

‘Herstel zet door’
CEO Carl Camden zei blij te zijn dat Kelly Services een heel sterk tweede kwartaal heeft doorgemaakt, ondanks het trage herstel. “Een solide omzetgroei gekoppeld aan een scherpere kostenstructuur, zorgde voor een hogere omzet,” aldus Camden.Camden voorziet dat de winst aanhoudt door de bijdrage van “een concentratie aan gespecialiseerde outsourcing-diensten”. De CEO verwacht dat het herstel doorzet.

In de plus
Het aandeel sloot gisteren ongeveer 1 procent in de plus, ondanks het sombere beursklimaat.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer