Binnenvaart pleit voor Roemenen en Bulgaren

1

De werkgeversorganisaties in de binnenvaart, het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en Kantoor Binnenvaart (KB), willen dat Roemenen en Bulgaren al per 1 januari volgend jaar zonder tewerkstellingsvergunning worden toegelaten tot de Nederlandse arbeidsmarkt.

Daar pleiten zij voor in een gezamenlijke brief aan minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze vragen Kamp het vrije verkeer van werknemers uit Roemenië en Bulgarije niet uit te stellen tot 2014.

De binnenvaartsector zegt buitenlandse werknemers nodig te hebben om de personeelsbehoefte te dekken. "Het Nederlandse beroepsonderwijs levert structureel te weinig gekwalificeerde krachten op", aldus Michiel Koning, CBRB-secretaris sociale zaken. "Vooral in Roemenië is een aanmerkelijke arbeidsreserve van gekwalificeerd binnenvaartpersoneel.’"

Volgens Koning levert het aanvragen van tewerkstellingsvergunningen veel administratieve rompslomp en vertraging op.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Zelf de juiste mensen zoeken en perspectief bieden en volgens de in Nederland geldende CAO betalen. We moeten als maatschappij investeren in de mensen die langs de lijn staan en echt wel willen werken. Maar altijd de goedkoopste manier van werken zoeken en onze eigen beroepbevolking buiten spel zetten is vragen om problemen. Een werkgever die alleen maar korte termijn denkt en de CAO ontloopt behoort niet te overleven. Ondernemen doe je ook voor maatschappij.

Reageer