FNV hekelt uitzendconstructie transportbedrijf

1

Bij het transportbedrijf Van de Bosch in het Brabantse Erp heeft FNV Bondgenoten zondagmiddag actie gevoerd. Tegen de zin van de bond betaalt het bedrijf buitenlandse chauffeurs volgens de cao in hun eigen land.

Enkele tientallen chauffeurs werden zondag door kaderleden van de bond op hun rechten gewezen. Volgens FNV Bondgenoten werken de chauffeurs tegen een buitenlands loon en arbeidsvoorwaarden. De bond zegt dat ze hetzelfde werk doen dat eerder door Nederlandse chauffeurs werd verricht tegen Nederlandse arbeidsvoorwaarden.

Nederlandse chauffeurs zijn eerder bij van de Bosch ontslagen, terwijl vervolgens weer buitenlandse chauffeurs werden aangenomen, zegt de FNV. Van den Bosch zou onder meer  in Duitsland een vestiging hebben waar Duitse chauffeurs worden aangenomen.
De directie van Van de Bosch, een internationaal transportbedrijf, zegt dat het normaal is dat chauffeurs die met name in het buitenland rijden, volgens de cao in hun land van herkomst worden betaald.

Onlangs bleek uit een uitspraak van de kantonrechter in Roermond dat een Nederlands transportbedrijf zijn Poolse werknemers moet uitbetalen volgens de Nederlandse CAO. Maar die uitspraak zou volgens de directie van Van de Bosch niet van toepassing zijn  op het bedrijf in Erp.

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Mooi dat men zich er druk over maakt, maar je kunt er niet 1 sector uitpikken en de andere sectoren ermee weg laten komen omdat arbeidstechnisch het daar wel beter uitkomt. Wat bedoel ik oa. de tuinbouwsector en bouw, daar zet men zogenaamde Poolse en Roemeense bedrijven in met personeel die voor een schijntje het werk komen doen.

Reageer