DPA Group legt basis voor herstel van resultaat

0

DPA Group heeft mede dankzij de overname van de Nederlandse Interim Groep (NIG) de omzet licht zien toenemen in de eerste helft van dit jaar. Dat blijkt uit de maandag gepresenteerde halfjaarcijfers.

Terwijl de omzet toenam van 19,8 miljoen tot 20,5 miljoen ten opzichte van dezelfde periode een half jaar geleden, groeide het nettoverlies van 2,5 miljoen naar 15,9 miljoen euro als gevolg van eenmalige kosten en een waardevermindering op de goodwill.

Als gevolg van de resultaten zakte de solvabiliteit van DPA Group onder het met kredietverstrekker gestelde IFN Finance gestelde minimumniveau. DPA zegt er geen problemen door te verwachten. De detacheerder ziet 2011 als een overgangsjaar. Er is flink gesneden in de kosten en het personeelsbestand.

De inmiddels bijna afgeronde herstructering binnen het bedrijf en de overname van NIG zullen naar verwachting van de directie het bedrijf in rustiger vaarwater brengen. CEO Eric Winter zei bij de presentatie van de jaarcijfers een goede basis te hebben gelegd voor een winstgevend bedrijf.

Eerder werd bekend dat bestuurder Max Boodie per 1 september 2011 opstapt, volgens het bedrijf als gevolg van de nieuwe fase die aanbreekt na de overname en integratie van NIG.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer