Flexibeler aan het werk na AOW-leeftijd

0

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) werkt aan een ,,lichter arbeidsrechtelijk regime” voor mensen die willen doorwerken na het bereiken van de AOW-leeftijd.

Zo wil hij regelen dat de oudere werknemers meer tijdelijke contracten achter elkaar kunnen krijgen bij dezelfde werkgever dan normaal is toegestaan.

Dit blijkt vrijdag uit een brief van Kamp aan de Tweede Kamer. De minister wil door de aanpassingen langer doorwerken makkelijker maken en hoopt begin volgend jaar een wetsvoorstel hierover in te dienen.

Verder is Kamp van plan de leeftijdsgrens van 65 jaar in het minimumloon te schrappen om doorwerken aantrekkelijker te maken. Maar door 65-plussers net als hun jongere collega’s recht te geven op ten minste het minimumloon hoopt hij tevens verdringing te voorkomen. Anders zouden bazen jonger personeel kunnen gaan inwisselen voor ouderen, omdat ze die minder hoeven te betalen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer