Manpower overtreft verwachtingen in Q1

0

De Amerikaanse uitzendorganisatie Manpower heeft in het eerste kwartaal een hogere winst en omzet geboekt, en overtrof daarmee de verwachtingen.

De omzet kwam in het eerste kwartaal uit op ruim 5 miljard dollar, terwijl de nettowinst uitkwam op 40,2 miljoen dollar, 50 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal van 2011 was dat nog 35,7 miljoen, zo meldt persbureau Dow Jones.

De uitzendorganisatie overtrof daarmee ruimschoots de verwachting die het tijdens de presentatie van de vierdekwartaalcijfers in februari dit jaar nog uitsprak. Toen rekende Manpower nog op een winst per aandeel van tussen de 30 en 38 dollarcent. En ook toen kwam het bedrijf met betere cijfers dan verwacht naarbuiten. Het bedrijf stelt dat haar goede resultaten in dit ongunstige klimaat voortkomen uit de geografische spreiding van haar activiteiten.

Manpower had inderdaad profijt gehad van haar activiteiten in de opkomende markten. De Amerikaanse markt en die in Frankrijk zagen er minder rooskleurig uit. Het operationeel resultaat in Frankrijk was meer dan gehalveerd.

Manpower verwacht voor het tweede kwartaal een winst per aandeel (diluted) van tussen de 68 en 76 dollarcent te boeken.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer