Meer ondernemers overwegen inkrimpen personeelsbestand

0

Net als in de voorgaande maanden was het aantal ondernemers dat dacht hun personeelsbestand in de komende drie maanden in te krimpen groter dan het aantal dat een uitbreiding voorzag.

Dit verschil was deze maand groter dan vorige maand, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek. De stemming onder ondernemers in de industrie is in april iets verder verslechterd. Het producentenvertrouwen kwam uit op -3,3 tegen -2,6 in maart.

Bezettingsgraad

Met 77,9 procent lag de bezettingsgraad in april ruim 1 procentpunt lager dan in januari. Net als in januari gaf een kwart van de ondernemers aan last te hebben van onvoldoende vraag. Het aantal ondernemers dat de productiecapaciteit te groot vond was even groot als het aantal dat de productiecapaciteit als te klein beoordeelde. De concurrentiepositie is volgens de ondernemers iets verbeterd in de afgelopen drie maanden. 

Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: het oordeel over de orderpositie, de verwachte productie in de komende drie maanden en het oordeel over de voorraden gereed product. Het oordeel over de orderpositie was iets negatiever dan vorige maand. Daarnaast waren de ondernemers wat somberder over de toekomstige productie. Het oordeel over de voorraden veranderde niet. Het aantal ondernemers dat de waarde van hun orderontvangsten in de afgelopen drie maanden zag toenemen was, net als vorige maanden, kleiner dan het aantal dat de waarde zag afnemen. De index orderpositie (orders uitgedrukt in maanden werk) nam iets af en kwam uit op 101,7.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer