Manpower: vraag naar uitzendkrachten trekt aan

0

Uitzendconcern Manpower ziet de vraag naar uitzendkrachten in Nederland sneller aantrekken dan verwacht.

Dat zei commercieel directeur Haiko van der Pol van Manpower dinsdag tegen het ANP.

‘Wij zien dat de markt nu al aantrekt en dat is sneller dan wij aan het begin van het jaar hadden gedacht’, zei Van der Pol over de ontwikkelingen in de afgelopen weken. ‘Het is nog fragiel, maar over het algemeen zijn we positief verrast.’

Volgens Van der Pol trekt de vraag naar uitzendkrachten in de industrie sneller aan dan in de dienstensector en in de administratie. ‘Het herstel volgt het klassieke patroon. De vraag in het hogere mbo-segment loopt nog achter.’

Het herstel van de uitzendsector gaat in Nederland langzamer dan in landen waar de industrie een grotere rol speelt in de economie. Doordat de industrie eerder profiteert van een opleving van de economie dan de in Nederland belangrijke dienstensector, onstaat er in die landen eerder behoefte aan nieuwe flexibele werkkrachten.

Concurrent Randstad, het op een na grootste uitzendconcern ter wereld, meldde in de afgelopen maanden al gunstige ontwikkelingen in onder meer Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. In Nederland zag Randstad de markt in februari naar eigen zeggen stabiliseren. ‘Omdat het herstel van de uitzendmarkt in Nederland altijd later op gang komt, mag je verwachten dat het ook hier weer gaat aantrekken’, zei een woordvoerder van Randstad dinsdag.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer