Medezeggenschap flexkrachten

0

Bedrijven met vijftig medewerkers of meer zijn verplicht om een ondernemingsraad in te stellen. Dit is geregeld in de Wet op ondernemingsraden (WOR).

Voor uitzendorganisaties geldt deze verplichting ook als er vijftig of meer uitzendkrachten worden uitgezonden. Als een uitzendkracht langer dan zes maanden in dienst is, heeft hij kiesrecht voor deze ondernemingsraad. Na een dienstverband van een jaar (fase C) mag hij zich ook verkiesbaar stellen voor de ondernemingsraad.

Volgens Praktijkblad Ondernemingsraad is de medezeggenschap voor uitzendkrachten slechts bij een enkele uitzendorganisatie geregeld. Bij USG People en Randstad zitter er wel flexkrachten in de ondernemingsraad. Adecco en Manpower hebben echter geen uitzendkrachten in hun ondernemingsraad, zo meldt het praktijkblad. Volgens Haiko van der Pol van Manpower komt dit door een beperkte animo onder de uitzendkrachten.
 

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer