Mijlpaal voor USG Restart: al duizend mensen met afstand tot de arbeidsmarkt gedetacheerd

0

USG Restart heeft een bijzondere mijlpaal bereikt met de detachering van haar duizendste kandidaat, bij Prénatal in Amersfoort. Prénatal is één van de tientallen organisaties die door USG Restart worden begeleid bij hun weg naar inclusief ondernemerschap. Dit leidt ertoe dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende werkplek vinden. Eén van deze zogenaamde Restarters is Shannon, die na een succesvolle proefplaatsing bij Prénatal aan de slag gaat op een prettige en veilige werkplek waar haar talenten het beste tot hun recht komen. Haar detachering werd vandaag feestelijk gevierd op haar werkplek in Amersfoort.

Inclusief ondernemen

Hoewel inclusief ondernemen steeds belangrijker wordt, weten veel werkgevers niet precies hoe zij hun steentje bij kunnen dragen. Veel werkgevers in Nederland willen werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar het ontbreekt hen vaak aan kennis of capaciteit om voor de juiste begeleiding te zorgen. Daarom kloppen organisaties steeds vaker aan bij USG Restart, die bedrijven ondersteunt bij succesvolle- en duurzame detachering van werknemers met een arbeidsbeperking. USG Restart detacheert en begeleidt haar kandidaten, waarbij zij alle begeleiding biedt aan de werkgever en werknemer die nodig is. In bijna alle gevallen leidt dit tot duurzame plaatsing: 95% van de kandidaten gaat uiteindelijk over op een vast contract bij de werkgever.

”Samen met werkgevers gaan we op zoek naar een passende werkplek, waar de talenten van onze kandidaten het beste tot hun recht komen en zich kunnen ontwikkelen”, vertelt Saskia Timmermans directeur van USG Restart. “We doen er alles aan om de potentie te benutten van iedereen die wel wil werken, maar voor wie een baan niet vanzelfsprekend is. En dat levert veel op in tijden van krapte op de arbeidsmarkt: een samenleving waarin zoveel mogelijk mensen werken, werkt uiteindelijk beter voor iedereen.” Inmiddels weten steeds meer werkgevers en werknemers de weg naar USG Restart te vinden. Timmermans: “We zijn enorm blij dat we werkgevers en werkzoekenden bij elkaar kunnen brengen. De detachering van onze duizendste kandidaat bij Prénatal is een mijlpaal voor ons. Daar zijn we trots op!”

USG Restart detacheert 1000ste kandidaat
1000e kandidaat feestelijk in het zonnetje gezet bij Prénatal in Amersfoort

De zoektocht naar waardevol werk

Prénatal en USG Restart werken sinds 2022 met elkaar samen. “Het doel van dit mooie partnership is het bieden van waardevol werk aan mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Prénatal wil een bijdrage leveren om de afstand die zij tot de arbeidsmarkt ervaren te verkleinen”, zegt Iris Peeten-van Limpt, People & Culture Business Partner van Prénatal. “Wij willen een prettig en veilig werkklimaat creëren waar al onze collega’s zich goed en gewaardeerd voelen. Shannon heeft haar plek als verkoopmedewerker al helemaal gevonden. We zijn erg blij dat we haar een werkplek kunnen bieden waar zij zich veilig en comfortabel voelt.”

Nadat Shannon (31) bij verschillende werkgevers had gewerkt, ontdekte zij dat ze moeite had om zich vaardigheden eigen te maken die zij nodig had om haar werk goed te kunnen doen. Dat maakte haar onzeker. Dat veranderde toen Shannon via UWV in contact kwam met USG Restart en deelnam aan een Werk Fit-traject. Samen met een jobcoach bracht ze haar talenten en drijfveren in kaart en werd een coachingsplan opgesteld. Ook werkte Shannon met haar coach aan sollicitatievaardigheden, waarna USG Restart haar werkprofiel voordroeg bij Prénatal. Na een geslaagd sollicitatiegesprek, ondersteund door haar coach, volgde een proefplaatsing. Vandaag is deze tijdens een feestelijke bijeenkomst bezegeld met een detachering.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer