NBBU: kritiek vakbonden op flexwerk is onterecht

1

De NBBU vindt de kritiek van de vakbonden op de inzet van flexwerkers in onterecht en achterhaald.

Maandag bekritiseerde FNV-voorzitter Agnes Jongerius werkgevers over de inzet van flexwerkers. Ook CNV-voorzitter Jaap Smit is van mening dat ‘de flexibilisering helemaal doorslaat’. NBBU vindt dat de vakbonden juist blij moeten zijn met de kansen die de flexbranche aan de economie biedt. Zonder de uitzendbranche zouden veel mensen nog werkloos thuis zitten, aldus de NBBU.
 

Flexwerkers niet achtergesteld

FNV stelt, op basis van eigen onderzoek, dat flexwerkers in veel gevallen hetzelfde werk doen tegen een lagere prijs. De NBBU is het hier niet mee eens. ‘De salarissen van flexwerkers zijn keurig geregeld in de uitzendcao’s. Zo betalen NBBU-uitzendbureaus vanaf de eerste dag hetzelfde loon dat de werkgever ook aan het vaste personeel betaalt.’

Daarnaast vindt FNV dat flexwerkers minder mogelijkheden een opleiding te volgen. NBBU laat weten deze uitspraak achterhaald te vinden. ‘Er zijn heldere regels voor opleidingen in de uitzendcao’s, die bindend zijn voor de uitzendbureaus.’
 

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

 1. werkeloos op

  Hopelijk dat het gehele zootje wat werkzaam is bij het NBBU ooit hun baan verliezen . Kunnen ze aan de lijve ondervinden wat het is om werk te vinden via die uitzendbureau,s. (in mijn ogen verkapte koppelbazen ), die op deze manier handig misbruik maken met het leed van anderen in deze verrotte 24 uurs economie.Zowel de bazen van deze uitzendbureau,s als de werkgevers die gebruik maken van dit systeem verrijken zich steeds meer .

  De salarissen van flexwerkers zijn keurig geregeld in de uitzendcao?s. Zo betalen NBBU-uitzendbureaus vanaf de eerste dag hetzelfde loon dat de werkgever ook aan het vaste personeel betaalt..

  Bullshitt deze uitspraak ..

  Realiteit.
  53 jaar jong .. sinds een jaar werkeloos .. Miniuum loon 8.76 bruto (geen benzine vergoeding) als je al werk krijgt via een uitzendbureau. Met goed geluk als je al een vak hebt geleerd oplopende tot bv schilder 10.55 bruto per uur..

  Daarvoor moet je :
  1) flexibel beschikbaar zijn ,kunnen je immers bellen 1 uur van tevoren als je bv op een middag of nachtdienst moet .
  2) voor hoeveel uur werk kunnen ze je nimmer garenderen. Kan 1 dag of 3 dagen in de week zijn .

  Heb gewerkt voor de Firma Boels (evenementen ) Mag je komen als het hun past voor enkele dagen .. (36 uur voor 293.00 euro ) daar gaat vanaf 4 x 90 km V.V.is 360 km benzine uit eigen beurs .
  Zo worden die bedrijven groot , machtig en steeds rijker …
  Een ding is zeker ..als de regering hier niets tegen onderneemt dan zullen al deze 100.000 duizenden die zogenaamd werken voor deze verkapte koppelbazen nimmer iets opbouwen of een lening krijgen voor een huisje etc etc ..
  Geen geld , dan maar zuinig zijn met kopen .. De recessie zal steeds meer in omvang toenemen .dan afnemen ..

  .
  ..

Reageer