Nieuwe directeur Sociale Zaken ABU

0

De heer drs. J.H. (Jurriën) Koops is met onmiddellijke ingang benoemd tot directeur sociale zaken van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

Koops werkt sinds 2002 bij de ABU en is op dit moment adjunct-directeur. In zijn rol als directeur sociale zaken is Koops eindverantwoordelijk voor onder meer arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen (CAO’s), beleid ten aanzien van arbeidsmigratie (ABU International), opleiden binnen de uitzendbranche en voor keurmerk en ledenservices. Koops blijft tevens plaatsvervanger van de algemeen directeur.

Koops (1966) heeft algemene economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Voor de ABU was hij drie jaar werkzaam bij Start waar hij diverse functies heeft bekleed, onder meer als senior consultant Business Development. Koops begon zijn loopbaan bij de vakbeweging. Van 1991 tot 1999 was hij werkzaam voor de CNV Bedrijvenbond (nu CNV Vakmensen).

Koops beschikt over uitgebreide ervaring in de uitzendbranche en vervult vanuit de ABU diverse bestuursfuncties.

De directie van de ABU bestaat uit de heer drs. A. van der Gaag, algemeen directeur en de heer drs. J.H. Koops, directeur sociale zaken.

De ABU vertegenwoordigt de belangen van ruim 400 uitzendondernemingen met in totaal meer dan 3.300 vestigingen in Nederland en een omzet van zeven miljard euro. Elk jaar worden zo’n 734.000 uitzendkrachten geplaatst en 1,4 miljoen vacatures ingevuld.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer