Omzet Randstad groeit in Q1

0

Uitzendorganisatie Randstad heeft de omzet in het eerste kwartaal dankzij de sterke ontwikkeling van de Amerikaanse markt zien groeien.

In Europa nam de krimp af ten opzichte van de voorgaande kwartalen, maar blijft de toekomst onzeker, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

De omzet van Randstad groeide vorig kwartaal met 12 procent tot 4,15 miljard euro. Die groei kwam vooral door overnames. Op eigen kracht kwamen de opbrengsten ongeveer even hoog uit als een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebita) klom met 2 procent tot 110,4 miljoen euro. Die resultaten waren beter dan analisten gemiddeld hadden voorspeld, hetgeen ook uit de koers van het aandeel Randstad blijkt.

’s Werelds op een na grootste uitzendorganisatie boekte een nettowinst van 28,8 miljoen euro. Dat was ruim een kwart minder dan een jaar eerder, maar bijna 10 miljoen euro beter dan analisten hadden verwacht. Door eenmalige afschrijvingen leed Randstad in het laatste kwartaal van 2011 nog een nettoverlies van 16,5 miljoen euro.

Volgens topman Ben Noteboom blijft de situatie op de Europese markt onzeker. De lichte opleving die zichtbaar was aan het einde van het eerste kwartaal noemde hij bemoedigend. ‘Maar het is te vroeg om er grote conclusies aan te verbinden’, voegde hij eraan toe. Randstad boekte vorig kwartaal 9 procent meer omzet in de Verenigde Staten, waar het bedrijf onder meer profiteerde van de overname vorig jaar van branchegenoot SFN. Op de belangrijkste Europese markten, Nederland en Frankrijk, daalden de opbrengsten echter licht. In Duitsland werd een groei van 3 procent gerealiseerd.

De trends van het eerste kwartaal waren volgens Randstad ook zichtbaar in april. Het bedrijf ziet de toekomst naar eigen zeggen met vertrouwen tegemoet en richt zich op investeringen in onderdelen met groei. Andere delen van het bedrijf worden waar nodig aangepast. Hogere investeringen in marketing leiden in het huidige kwartaal waarschijnlijk tot een lichte stijging van de kosten ten opzichte van het eerste kwartaal.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer