Omzet USG People daalt in Q1, maar winst stijgt

0

USG People heeft in het eerste kwartaal van 2012 aanzienlijk betere resultaten geboekt dan een jaar eerder. Ondanks een dalende omzet verbeterde de winstgevendheid fors, zo bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van het uitzendconcern.

USG People boekte vorig kwartaal een omzet van 705 miljoen euro. Dat was 9 procent minder dan een jaar eerder en 9 miljoen euro minder dan analisten hadden voorspeld. Het bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde echter met 30 procent tot 19,1 miljoen euro, door het schrappen van kosten. De ebitda-winst steeg met 16 procent. De onderliggende nettowinst kwam uit op 5,7 miljoen euro, tegen een min van bijna 1 miljoen een jaar eerder. Die resultaten waren beter dan verwacht, wellicht uit zich dat ook in de koers van het aandeel.

Geen voorspelling over dit jaar

"De verbeteringen die we in 2011 in de organisatie hebben doorgevoerd, resulteren in een aanzienlijke winststijging”, stelde bestuursvoorzitter Rob Zandbergen. USG People zet zijn reorganisatie in 2012 door. Het bedrijf zag vanwege de onzekerheid in de markt af van een voorspelling voor de resultaten over dit jaar. 

Lichte verbetering

Het moederbedrijf van uitzendbureaus als Start People en Unique zag de vraag vorig kwartaal vooral vanuit de industrie afnemen. In maart was volgens het bedrijf "over de gehele linie” wel sprake van een lichte verbetering. De omzet steeg die maand met 3,5 procent ten opzichte van februari. De opbrengsten waren echter nog altijd 10 procent lager dan een jaar eerder, aldus USG in een persbericht

Schrappen van kosten en personeel

USG verlaagde zijn kosten door besparingen op personeel en huisvesting met 11 procent naar ruim 128 miljoen euro. Aan het einde van het eerste kwartaal had het bedrijf 6 procent minder mensen in dienst dan aan het einde van 2011. De reorganisatie is daarmee grotendeels afgerond, aldus Zandbergen. "Nu gaan we vol vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer