CBS: omzet uitzendbranche stijgt verder

0

In het eerste kwartaal van 2017 hebben uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven 1,1% meer omgezet dan in het kwartaal ervoor. Ook kwamen er 19.000 banen voor uitzendkrachten bij.

Dat meldt het CBS dat hierbij opmerkt dat deze stijging is minder groot dan in het voorgaande kwartaal.
Het totaal aantal uitzenduren steeg in het eerste kwartaal van 2017 met 1,4% ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Meer uren langlopende uitzendcontracten

Het aantal uren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling steeg met 3,5%. Deze uitzenduren zijn sinds 2012 nagenoeg onafgebroken toegenomen. Daarentegen daalde het aantal uren in kortlopende contracten in het eerste kwartaal met 0,8%. In de voorgaande drie kwartalen nam de stijging van deze uitzenduren al af.

Arbeidsmarkt verbetert

In het eerste kwartaal van 2017 groeide het aantal banen met 56.000. De grootste banengroei trad, met 19.000, opnieuw op bij de uitzendbureaus. Verder is het aantal openstaande vacatures in het eerste kwartaal gestegen met 13.000. Dat is de sterkste kwartaal-op-kwartaalstijging in ruim tien jaar tijd. Het aantal werklozen ten slotte daalde met 23.000.

Bron: CBS

Lees ook: CBS: arbeidsmarkt herstelt, vooral meer flexkrachten

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer