Omzetgroei Randstad, Nederland valt tegen

0

De omzet van Randstad is in het eerste kwartaal gestegen met ruim 6% naar 5,6 miljard euro. De omzetgroei in Nederland valt tegen.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het uitzendconcern bekendgemaakt.

Het bedrijfsresultaat (EBITA) groeide naar 209 miljoen euro (+24%). De nettowinst kwam uit op 116 miljoen euro (+13%). Volgens Randstad zet de groei van het eerste kwartaal ook door in april.

Randstad Nederland

Hoewel het Randstad in Europa voor de wind gaat (+8%), steeg de omzet in Nederland in het eerste kwartaal met slechts 1% (organische groei) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar naar een omzet van 809 miljoen euro.

Jacques van den Broek liet in een reactie op de cijfers aan het NOS Radio 1 journaal weten dat er sprake is van een ‘breed en stabiel’ herstel in Europa. Dat Nederland achterblijft zou komen door doordat het bedrijf alleen contracten wil aannemen die voldoende winstgevend zijn. Ook speelt het feit dat de overheid payrollers in vaste dienst heeft genomen Randstad parten.

Randstad/NOS

Lees ook: Randstad boekt omzetgroei in 2016

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer