Ook geen Nederlandse uitzendkrachten in Duitse bouw

1

In Duitsland mogen uitzendkrachten niet meer in de bouw werken. Ook Nederlandse uitzendkrachten mogen niet meer in Duitsland in de bouw werken, ook al zijn zij via Nederlandse uitzendbureaus en payrollbedrijven voor Nederlandse bouwbedrijven aan de slag.

Dat meldt de NBBU dat zich baseert op informatie van CLC Vecta en Bouwend Nederland.

Een nieuwe interpretatie

Bouwend Nederland stelt dat het hier gaat om een nieuwe interpretatie van de Uitzendwet door de Bundesagentur für Arbeit (BA) voor het werken met buitenlandse uitzendkrachten. Duitse uitzendkrachten laten werken in de bouw in Duitsland mocht al niet meer, maar de BA vond het tot nog toe geen probleem als een Nederlandse inlener uitzendkrachten van een Nederlands uitzendbureau in Duitsland laat werken. In de Duitse Uitzendwet staat echter dat dit niet is toegestaan. Nu interpreteert de BA de wet ook zodanig dat deze ook geldt voor Nederlandse bedrijven die met in Nederland bemiddelde uitzendkrachten in Duitsland actief zijn.

Omzeilen

Nederlands bouwbedrijven wisten tot nu toe de Duitse wetgeving te omzeilen door zich te beroepen op het territorialiteitsbeginsel dat de Nederlandse wetgeving geldt voor hun arbeidscontracten. Het Bundesfinanzdirektion West (Duitse douane) kwalificeert nu echter volgens CLC Vecta deze constructie nu als niet toelaatbaar.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Sinds enige tijd beschikken wij over een officiële uitzendvergunning voor de Duitse bouw.
    Graag helpen wij uitzendondernemingen die door de aangescherpte handhaving in de problemen dreigen te komen.
    U kunt mij op kantoortijden bellen voor meer informatie.
    088 – 0121727. Dankers International BV . J.Swartjes

Reageer