Behoefte payrolling vooral bij groeiende bedrijven en mkb

0

Vooral groeiende bedrijven hebben behoefte aan payrolling. Ook bij het mkb is payroll populair. En dus groeit het aantal bedrijven dat gebruik maakt van payroll en het aantal payrollmedewerkers.

Dat blijkt uit onderzoek door Panteia in opdracht van de ABU en VPO onder ruim 1.100 werkgevers mee. Een op de vijf (19%) van alle ondervraagde bedrijven zegt payrolling nodig te hebben om te groeien. Van de ondervraagde mkb-bedrijven is dat zelfs 33%.

Opvallend is dat het vooral groeiende bedrijven zijn die behoefte hebben aan payrolling. Dit komt door een doorgaans sterke of gemiddelde variatie in het werkaanbod van deze bedrijven. In de huidige economische situatie is payrolling blijkbaar belangrijk voor bedrijven om groei te realiseren en in banen om te zetten.

Payrollmedewerkers
In 2014 werkten meer dan 12.000 bedrijven met payrollmedewerkers. Dit is een stijging van bijna 15% ten opzichte van 2009. De groot- en detailhandel werkt het meest met payrolling, gevolgd door winning van delfstoffen en industrie, horeca en specialistische en zakelijke dienstverlening. Gezamenlijk vormen deze vier sectoren meer dan de helft (56%) van het aantal bedrijven dat payrolling gebruikt.
Het aantal payrollmedewerkers in Nederland groeide van 145.000 in 2009 naar 195.000 in 2014. Dat komt neer op 3,3% van het totale aantal banen. In 2014 werkte meer dan 30% van de payrollwerknemers in overheidssectoren.

‘Payrolling onmisbaar hr-instrument’

‘Payrolling is een professioneel en onmisbaar hr-instrument. Het biedt een oplossing aan ondernemers voor wie het werkgeven te ingewikkeld en risicovol is geworden’,  stelt ABU-directeur Jurriën Koops. ‘Payrolling biedt ook kansen aan werknemers, ook aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ouderen, uitkeringsgerechtigden en mensen met een arbeidsbeperking. Wij zullen ons als ABU onverminderd blijven inzetten om de toegevoegde waarde van payrolling op de kaart te zetten en de kwaliteit van payrolling te borgen’, zo stelt Koops.

Bron: ABU

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer