Randstad is AEX-uitblinker van 2013

0

Randstad was in 2013 de absolute uitblinker in de zeer positieve AEX-index. De beurskoers van het uitzendconcern liep dit jaar met bijna 70 procent op, waarmee het bedrijf veruit de grootste winst van alle hoofdfondsen aan het Damrak realiseerde.

Randstad eindigde oudjaarsdag 2012 op 27,81 euro. Na een voorzichtige eerste opleving in de eerste maanden van dit jaar zakte de beurskoers van het bedrijf in april weer bijna terug tot dat niveau. In de tweede helft van 2013 werd echter een stevige opmars ingezet, die het aandeel bij de jaarwisseling tot 47,15 euro bracht.

Ook andere uitzendbedrijven deden het dit jaar goed op de Amsterdamse beurs. In de MidKap werd USG People 60 procent meer waard. Detacheerder Brunel kreeg er ruim 20 procent bij. Economen zien dit als een goed voorteken; uitzendbedrijven lopen over het algemeen voor op het herstel van de economie, aangezien bedrijven eerst flexibel personeel inzetten voordat er nieuwe vaste krachten worden geworven.

 

Lees ook: Moeilijke economie raakt Randstad

 

ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer