Kleine groei uitzendwerk in november

0

In de periode van week 45-48 is de uitzendactiviteit licht gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal uitzenduren nam met 1 procent toe en de uitzendomzet groeide met 2 procent.

Dat blijkt uit de cijfers die de ABU dinsdag heeft bekendgemaakt.

Van de vier sectoren die de ABU onderscheid bij de maandelijkse publicatie van cijfers, hadden er twee te maken met groei en twee met krimp. In de administratieve sector groeide het aantal uitzenduren met 4 procent en de omzet nam met 5 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Ook in de industriële sector groeide de omzet (2%). Het aantal uitzenduren bleef hier gelijk.

De technische en medische sector hadden te maken met krimp. In de technische sector ging het om een kleine krimp van 1 procent in zowel uren als omzet. In de medische sector daalde het aantal uitzenduren met 30 procent. De omzet nam met 27 procent af.

België

In België groeide de uitzendactiviteit in november met 4,83 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Ten opzichte van oktober 2013 was er sprake van een stijging van 0,91 procent van het aantal uitzenduren. Dit blijkt uit cijfers die de Belgische brancheorganisatie Federgon bekend heeft gemaakt.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer