Randstad ziet groei stabiliseren

0

Randstad boekte vorig kwartaal een omzet van 4,52 miljard euro, 4 procent meer dan een jaar eerder.

Randstad heeft de omzet in het derde kwartaal even sterk zien groeien als in het voorgaande kwartaal.
Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde daarbij met 14 procent naar 210 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 35 procent toenam tot 113 miljoen euro. Daarbij verbeterden de omstandigheden in Nederland en de Verenigde Staten, terwijl de groei afzwakte in Duitsland en Frankrijk, maakte het uitzendconcern donderdag bekend.

Groei zet door
Het uitzendconcern zag de groei van de omzet gedurende het kwartaal afzwakken, van 4,3 procent in juli naar 3,4 procent in september. In oktober lag de trend ‘in lijn met het gemiddelde van het derde kwartaal’, zei financieel directeur Robert Jan van de Kraats. ‘De groei zet door, maar versnelt niet’, vatte hij de recente ontwikkelingen samen.

Randstad Nederland
In Nederland stegen de opbrengsten per werkdag vorig kwartaal met 4 procent, waarbij de uitzendbureaus van zowel Randstad als Tempo-Team het goed deden. Tempo-Team presteerde opnieuw beter dan de markt, terwijl de achterstand van Randstad op concurrenten werd verkleind. Het gat met de markt wordt bij dat onderdeel gedicht, maar het zal nog enkele kwartalen duren voordat de achterstand helemaal is ingelopen, aldus Van de Kraats.

In de VS steeg de omzet van het concern met 5 procent, terwijl de groei in Duitsland terugliep naar 2 procent. In Frankrijk namen de opbrengsten met 4 procent af. De verzwakking in Duitsland schreef Van de Kraats toe aan de vertraging van de economische groei. De matige economie speelt ook een belangrijke rol in Frankrijk, waar Randstad de omzet verder ziet dalen doordat het niet alle gevallen meegaat in de heersende prijzenslag.

ANP

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer