Randstad ziet verslechtering Europese markten

0

Randstad, ’s werelds op een na grootste uitzendconcern, heeft in het derde kwartaal de Europese marktomstandigheden verder zien verslechteren.

In Noord-Amerika en het Verre Oosten deden de markten het echter goed. Dat blijkt uit cijfers die donderdag werden gepubliceerd.

De omzet per werkdag zakte in Europa met 7 procent, na een teruggang van 4 procent in het voorgaande kwartaal. Volgens Randstad was in de meeste Europese landen een geleidelijke verslechtering te zien. In Frankrijk, maar ook in Duitsland ziet het bedrijf een meer uitdagend marktklimaat.

In Noord-Amerika was sprake van een omzetgroei van 4 procent en in Japan met 7 procent. In Latijns-Amerika ging de omzet met 23 procent omhoog, maar in Australië daalde die met 7 procent.

De totale omzet van Randstad nam in het afgelopen kwartaal met 4 procent toe tot 4,4 miljard euro. Dat was te danken aan de vorig jaar overgenomen Amerikaanse branchegenoot SFN. Het bedrijfsresultaat (ebita) nam met 8 procent af tot 161,4 miljoen euro. De nettowinst zakte met 13 procent tot 68,8 miljoen euro.

Randstad gaf aan op koers te liggen om zijn besparingsdoelstelllingen van 70 tot 100 miljoen euro op jaarbasis aan het einde van het tweede kwartaal van 2013 te realiseren. In het derde kwartaal gingen de kosten met 18 miljoen euro omlaag ten opzichte van het tweede kwartaal.

Het concern gaf aan wel herstructureringskosten te verwachten in het vierde kwartaal van dit jaar. Financieel directeur Robert-Jan van de Kraats van Randstad zei in een toelichting dat dit de nettowinst zal raken, maar dat het om een relatief klein bedrag aan reorganisatielasten gaat.

Van de Kraats liet verder weten dat Randstad geen plannen heeft om Europese markten te verlaten. Ook zijn geen overnames gepland om de groei in Noord-Amerika en Japan te versnellen, aldus de bestuurder. Het bedrijf wil geen verdere schulden op zich nemen.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer