Randstad ziet weer groei

0

Uitzendconcern Randstad heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een einde gemaakt aan de diepe val van de omzet. In maart gingen de opbrengsten zelfs voor het eerst sinds juni 2008 weer omhoog.

Dat maakte het bedrijf woensdag voorbeurs bekend.

’s Werelds op een na grootste uitzendconcern zag de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar nog met 1 procent dalen tot 3,04 miljard euro. Het resultaat lag in de lijn der verwachtingen. In het vierde kwartaal van vorig jaar vielen de opbrengsten nog met 20 procent terug. In heel 2009 ging door de recessie 30 procent van de omzet verloren.

Volgens Randstad zijn de vooruitzichten voor de nabije toekomst beter dan ze in lange tijd zijn geweest. De Nederlandse uitzendmarkt, waar de omzet in het eerste kwartaal nog met 14 procent daalde, loopt nog achter op het herstel. Volgens topman Ben Nooteboom zal ook daar de groei echter terugkeren.

‘Alle seinen kunnen op groen’, zei financieel directeur Robert-Jan van de Kraats in een reactie. ‘Het beeld van maart wordt bevestigd in april. De groei wordt breed gedragen en gaat volgens een herkenbaar patroon.’

In dat patroon past volgens Van de Kraats ook het beeld dat de Nederlandse uitzendmarkt achterloopt. ‘Nederland is een dienstenland geworden. De groei zit op dit moment in industriële landen, zoals Duitsland.’

In maart vorig jaar bevond Randstad zich met een omzetdaling van ruim 30 procent op het dieptepunt van de recessie. Volgens Van de Kraats is de huidige groei echter niet alleen te danken aan de vergelijking met dat dieptepunt, waardoor de resultaten er al snel positief uitzien. ‘We hebben het niet over een klein beetje groei, het is echt goed herkenbaar. We worden niet misleid.’

Randstad hield in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst, voor afschrijvingen, over van 47,6 miljoen euro. Een jaar eerder was dit slechts 8,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat ging met 53 procent omhoog tot 75,4 miljoen euro.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer