Sterke omzetgroei voor Randstad

0

Uitzendconcern Randstad heeft afgelopen kwartaal opnieuw sterk geprofiteerd van het internationale herstel van de arbeidsmarkt.

Na een lange periode van krimp ging ook de omzet in Nederland omhoog, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

Randstad zag de totale omzet in het vierde kwartaal stijgen tot 3,89 miljard euro. Dat was 22 procent meer dan in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) verbeterde met ruim 50 procent tot 161,5 miljoen euro. Deze resultaten voldeden aan de verwachtingen van analisten. De nettowinst steeg met ruim 90 miljoen euro tot 138,5 miljoen euro en overtrof de voorspellingen daarmee ruimschoots.

In Nederland behaalde Randstad 4 procent meer omzet. De groei kwam voornamelijk door de vraag vanuit de industrie. De vraag naar hoogopgeleid personeel nam nog altijd af, maar die daling was echter minder sterk dan in de voorgaande kwartalen.

De vooruitzichten zien er volgens topman Ben Noteboom goed uit. ‘We zien goede kansen voor groei’, stelde hij in een verklaring. Randstad ziet de trends die zich in het vierde kwartaal voordeden, doorzetten in het nieuwe jaar.

Over heel 2010 zag Randstad de omzet met 14 procent stijgen tot 14,18 miljard euro. De nettowinst klom van bijna 68 miljoen euro naar 288,5 miljoen euro. Door de goede resultaten kan het concern weer dividend uitkeren, nadat een jaar eerder van een winstuitkering werd afgezien. Randstad is van plan 1,18 euro per aandeel uit te keren.

Het op een na grootste uitzendconcern ter wereld boekte de grootste groei afgelopen kwartaal op de buitenlandse markten. Zo steeg de omzet in Duitsland en de Verenigde Staten met circa 30 procent. In Frankrijk, de grootste markt voor het bedrijf, stegen de opbrengsten met ruim 20 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer