Sterke start uitzendbranche in 2016

0

De uitzendbranche is 2016 sterk begonnen. De omzet van uitzendbedrijven ging in januari met gemiddeld 16 procent omhoog.

In periode 1 (week 1 – 4) is het aantal uitzenduren met 15% toegenomen en de omzet is met 16% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor uitzendbedrijven ABU vandaag heeft gepubliceerd.

De groei van het aantal uitzenduren en –omzet is in periode 1 (als volgt verdeeld over de grootste drie sectoren:

  • De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 17% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 14%.
  • De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 14% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 16%.
  • Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 15% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 20%.

In de laatste periode (13) van 2015 was de groei veel minder sterk. Over heel 2015 nam het aantal uitzenduren gemiddeld met 10 procent toe ten opzichte van 2014, terwijl de uitzendomzet is gestegen met 11 procent.

Bron: ABU/ANP

Over Auteur

redactieflexmarkt

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer