Uitzendbureaus zien markt iets verslechteren

0

Ondernemers in de uitzendbranche zien de toekomst minder zonnig in; zowel over hun omzet als over de inzet van mensen waren ze negatiever dan een maand eerder.

Zakelijke dienstverleners in het algemeen verwachten dat het met hun omzet de komende tijd iets beter gaat, maar over de toekomstige sterkte van hun personeelsbestand zijn ze juist pessimistischer geworden. Dachten de meeste ondernemers in de voorgaande maanden nog dat ze meer personeel konden aannemen, nu is dat precies andersom. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde.

Minder omzet, minder inzet
Ondernemers in de uitzendbranche zijn niet heel positief over de toekomst. Uit het onderzoek van het CBS blijkt dat ze zowel over hun omzet als over de inzet van mensen negatiever waren dan een maand eerder. ,,Niettemin waren zij nog altijd veel optimistischer dan de overige ondernemers binnen de zakelijke dienstverlening”, aldus het CBS. Behalve uitzendbureaus vallen bijvoorbeeld ook architecten en ingenieurs en schoonmaakbedrijven onder de zakelijke dienstverleners.

Negatieve verwachting over personeelsomvang
Het aantal ondernemers dat verwacht de personeelsomvang de komende 3 maanden uit te breiden was in oktober voor de vierde maand op rij kleiner dan het aantal dat verwacht het personeelsbestand in te krimpen. In deze periode is de groep die een krimp voorziet steeds iets groter geworden, zo blijkt uit CBS-cijfers

Rem
De zakelijke dienstverleners waren in oktober iets somberder over het over het economisch klimaat. Bijna 40 procent van de dienstverleners ziet een gebrek aan vraag als rem op de productie.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer