Uitzenddaling in alle sectoren

2

Het aantal uitzenduren is in de afgelopen periode wederom gedaald vergeleken met vorig jaar. Hetzelfde geldt voor de uitzendomzet.

 

Dit blijkt uit de ABU Marktmonitor.

In periode 12 (week 45 – 48) daalde het aantal uitzenduren met 4 procent en de uitzendomzet nam af met 3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

 

Sectoren

Voor de medische sector gold dat het aantal uren daalde met 23 procent en de omzet nam af met 21 procent. De administratieve sector is gedaald met 2 procent in uren, en de omzet is met 1 procent afgenomen. De uren in de industriële sector vertonen een daling van 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam af met 4 procent. Het aantal uren in de technische sector daalde met 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam af met 4 procent.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

2 reacties

  1. Redactie Flexmarkt op

    NBBU is momenteel bezig met een pilot om zelf ook een branchemonitor te ontwikkelen. Zie hier website van NBBU, Thema’s, Branchemonitor.

Reageer