NBBU en UWV bundelen krachten

1

NBBU en UWV hebben 20 december een convenant ondertekend, waarin staat dat zij nauw gaan samenwerken om uitkeringsgerechtigden aan een baan te helpen.

 

De partijen zullen zich inzetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ouderen of arbeidsongeschikten, aan een baan te helpen. Gespecialiseerde uitzendbureaus zullen op regionale bijeenkomsten in contact worden gebracht met deze werkzoekenden. Ook relevante werkgevers uit de betreffende regio worden bij het project betrokken. Werkgeversorganisatie MKB Nederland zal via een pamflet regionale werkgevers stimuleren om uitkeringsgerechtigden aan de slag te helpen.

Volgens UWV ligt de kracht van de samenwerking vooral in de gespecialiseerde aanpak per regio, sector en functie. Die moet zorgen voor maatwerk in de bemiddeling naar werk. ‘Onze ervaring is dat kleinere uitzendbureaus een grote betrokkenheid hebben met hun uitzendkrachten’, verklaart directeur André Timmermans van UWV Werkbedrijf (de merknaam UWV Werkbedrijf verdwijnt overigens per 1 januari 2013).

Eind oktober ondertekende UWV al een samenwerkingsconvenant met de ABU. Ook hierin werd afgesproken dat partijen zich zullen inzetten om mensen die op eigen kracht moeilijk aan een baan kunnen komen aan het werk te helpen.

In het voorjaar van 2013 besteedt Flexmarkt Magazine uitgebreid aandacht aan de publiek-private samenwerking waar steeds meer uitzendbureaus bij betrokken zijn.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

1 reactie

  1. Jeanne Buwalda op

    Is het bij dit initiatief ook zo dat UB en UWV zich samen over de uitkering van de werkloze buigen en zorg dragen dat problemen voor de werkloze bij flexibele inzet voorkomen worden. Ik denk dat daar de grootste winst te halen is.

Reageer