Xelvin boekt 49 procent hogere omzet in Q1

0

Xelvin heeft in het eerste kwartaal van 2012 een omzetgroei gerealiseerd van 49 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011.

De omzet in het eerste kwartaal 2012 bedroeg ruim 9 miljoen euro. De winst voor belasting is toegenomen met 40 procent ten opzichte van 2011 naar ruim 1.2 miljoen euro. Xelvin heeft zichzelf ten doel gesteld 36 miljoen omzet te realiseren in 2012.

“In onze branche geldt : als het eerste kwartaal is gehaald, wordt het jaarplan gerealiseerd. Xelvin kijkt dan ook vol vertrouwen naar dit jaar. Zowel het omzetdoel als het winstdoel blijven onverkort staan,” aldus de detacheerder van technici in een persbericht. “In de sectoren waarin Xelvin actief is blijft de vraag naar technische vakmensen onverkort hoog en is er een toenemende schaarste.”

De verwachtingen voor de rest van 2012 zijn positief, stelt het bedrijf uit Groningen. Xelvin verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal ongeveer 5 procent hoger zal uitkomen dan in het eerste kwartaal van dit jaar. In het derde kwartaal denkt het bedrijf “fors” te groeien, “doordat opdrachtgevers uit verschillende branches hebben aangegeven om ons voor te bereiden, nationaal en internationaal, op de opdrachten die dan ingevuld moeten worden.”

Xelvin verwacht over heel 2012 een omzet- en winstgroei van ten minste 20 procent te realiseren ten opzichte van 2011. Het bedrijf is voornemens haar kantorennetwerk uit te breiden en heeft inmiddels 16 kantoren verspreid over Nederland.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer