Young Capital participeert in opleiding IT’ers

0

Om iets te doen aan het toenemende tekort aan goed geschoolde IT-integratiespecialisten starten IT-integratiespecialist Enable-U en Young Capital starten samen een traineeship. Op de Enable University-worden high potentials klaargestoomd voor een carrière in de IT.

Dit traineeship richt zich in het bijzonder op talenten zonder ervaring als IT’er, maar die wel beschikken over een béta-achtergrond en goede communicatieve vaardigheden. Op de Enable University leren de trainees in enkele intensieve maanden de basisbeginselen van het vak, waaronder programmeren en algemene kennis van programmeertalen als C#, Java en .Net, operating systems Windows en Linux, database en netwerkkennis. Gevolgd door een opleiding in SOA principes, web services, XML en API’s. Op basis van praktijkcases gaan de trainees aan de slag met integratie- en beveiligingsprogramma’s. Daarna komen de trainees bij Enable-U in dienst als integratiespecialist, waar ze onder begeleiding van een senior consultant het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen. Na een jaar zijn de trainees in staat om zelfstandig complexe integratievraagstukken op te lossen en deze bovendien ook helder uit te leggen aan klanten. Bij wederzijdse tevredenheid komen ze dan in vaste dienst bij Enable-U.

YoungCapital: verbinden van vraag en aanbod
Michael Kentrop, Senior Consultant bij YoungCapital: ‘Ons doel is het verbinden van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Enable-University is een mooi voorbeeld van hoe we gezamenlijk jong talent opleiden om aan een sterk toenemende vraag te voldoen. Met dit traject ontstaan er nieuwe kansen voor jongeren met een bèta-achtergrond, denk bijvoorbeeld aan sterrenkundigen of werktuigbouwkundigen. In zeer korte tijd kunnen zij uitgroeien tot een volwaardige integratieconsultant en creëren zij voor zichzelf een mooie toekomst op de arbeidsmarkt. Met baangarantie en een mooi salaris!’

Bron: Enable-U

Lees ook: ‘ICT-ers en technici moeilijk te vinden’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer