Zorgdienstverlener neemt arbeidsbemiddelaar LES over

0

Zorgdienstverlener Zorg & Welzijn Groep heeft arbeidsbemiddelaar LES overgenomen. Hiermee zet Zorg & Welzijn de concrete stap richting de bemiddelingssector, waar het zich momenteel concentreert op het bemiddelen van zelfstandige zorg- en welzijnsprofessionals.

LES bemiddelt (ad-hoc) arbeidskrachten binnen de zorgsector. Zij zijn gespecialiseerd in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), verstandelijke gehandicaptenzorg (VGZ), ouderenzorg, jeugdzorg, thuiszorg en woonzorg.

Online platform ZZipper

Door het eigen ontwikkelde online platform ZZipper, dat vraag en aanbod vanuit de zorgmarkt samenbrengt, geeft Zorg & Welzijn antwoord op de groeiende en aanhoudende vraag naar zorgmedewerkers. ZZip wordt ook geïmplementeerd in LES om zodoende de dienstverlening nog verder te verbeteren.

Nieuwe directie

Om de overname te stroomlijnen is een nieuwe directie aangesteld. Paul dos Reis is aangesteld als managing director, terwijl Erwin Berkhof aan de slag gaat als Director of Finance and Administration. Sebastiaan d’Anjou maakt onderdeel uit van de nieuwe directie als Manager Business Development.

Consolidatie in flexsector zorg

Marktlink Fusies & Overnames, dat de directie van LES bij het verkoopproces begeleidde, ziet dat de flexsector zorg in Nederland sterk is. De afgelopen periode heeft Marktlink verschillende uitzend- en detacheringsbureaus in de zorg begeleid in de aan- of verkoop van de onderneming. Jeffrey Scholtens, manager Marktlink, ziet dat er momenteel in deze markt een consolidatie plaatsvindt. “Over het algemeen stijgen de omzetten, zijn het aantal vacatures op recordhoogte, kent de sector relatief goede marges én zijn er meer overnames.
“In de zorgmarkt is er, mede door de toenemende vergrijzing, sprake van een groot tekort van zorgpersoneel. Het grootste struikelblok van bedrijven is het vinden van goede flexwerkers. Om meer mogelijkheden te hebben in de werving en selectie, en zodoende met extra personeel de klanten beter te kunnen bedienen, zoeken verschillende bedrijven aansluiting bij strategische partijen, al dan niet in samenwerking met een investeerder. Deze trend zal zich de komende jaren naar verwachting verder doorzetten.”

Bron: Marktlink Fusies & Overnames

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer