Recruitment: helden van de perfecte match

0

Een inspirerende podcastreeks waarin Wim Davidse, hoofdredacteur van Flexmarkt magazine, in gesprek gaat met de ware helden van de flexbranche: de intercedent. Ook wel bekend als recruiter of recruitment consultant. Met welke uitdagingen hebben zij te maken en hoe maken zij het positieve verschil voor hun kandidaten? Een podcast waar iedere recruitmentprofessional (in spé) energie en inspiratie van krijgt.

In deze zevende en laatste podcast in de eerste serie gaat Wim in gesprek met Lotte Kool, heldin bij Luba (vestiging Leiden), voor mensen die werk zoeken in Leiden en omgeving.

Eerste grote mensen-baan

Met een HBO-diploma Communicatie op zak, ervaring als teamleider bij een kinderspeelparadijs en helaas een aantal afwijzingen op communicatie-vacatures, stapte Lotte een Luba-vestiging binnen. “Je hebt te weinig ervaring,” was tot dan toe elke keer de verklaring voor haar afwijzingen geweest. Ja, nogal logisch, als je net je diploma hebt gehaald! Maar hoe kom je dan aan de baan die je wilt? Dat ontdekte Lotte persoonlijk in die Luba-vestiging. Terwijl ze er kwam vanwege een communicatie-vacature, ging ze er weg in een procedure om Luba-intercedente te worden. Op weg naar haar eerste grote mensen-baan, zoals ze het zelf opgewekt zegt.

Iemand ontdekken

Hoe dat zo kwam? Omdat de Luba-intercedente die ze daar in die vestiging tegenover zich kreeg, “iets anders” in haar zag. Want die keek natuurlijk wel even naar haar diploma en cv, maar stelde haar vervolgens vragen als: wat vind jij belangrijk in je dagelijkse leven, waar kom je ’s ochtends blij voor uit je bed, wat geeft jou energie? Ze moest dus op zoek naar haar drijfveren! En naar haar soft skills! Dat is nu dagelijkse kost voor Lotte zelf: sinds het najaar van 2019 werkt ze bij Luba, omdat ze wist dat ze houdt van contact met mensen, mensen adviseren, mensen verder helpen. Iemand ontdekken, zoals Lotte het zelf prachtig omschrijft. Zoek de match met de organisatiecultuur die past. Stel een opleiding voor. Gebruik de snel groeiende digitale mogelijkheden van flexsoftware. En nog veel meer.

Jouw lokale held

Onze sprankelende en blij-coachende lokale held Lotte heeft zelf óók een lokale held: Dress for Success. In de 10 winkels van Dress for Success, waarvan één in Leiden, staan kledingadviseurs (allemaal vrijwilligers) klaar om mensen met een uitkering of een minimuminkomen, die stappen willen zetten op weg naar economische zelfstandigheid, kosteloos te voorzien van een set kleding waarmee ze voor de dag kunnen komen. Zij ontvangen namens Lotte € 250 van RecruitNow om nog meer mooi werk te kunnen doen.

Tot de volgende dosis recruitmentinspiratie!

Deze podcast is gemaakt in samenwerking met RecruitNow.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer