Snelkookpan voor nieuw talent

0

Met twee nieuwe programma’s voor zij- en doorstromers boort detacheerder Talent&Pro nieuw talent aan voor schaarse functies.

Werknemers die op een dood spoor zitten een nieuw perspectief bieden en nieuwe talenten aanboren voor schaarse functies, daar draait het om bij twee nieuwe programma’s van detacheerder Talent&Pro. Het eerste richt zich op professionals die zich vanuit andere beroepen om willen scholen (Switch Career). Het tweede richt zich juist op professionals met ervaring binnen de financiële dienstverlening (Next Career).

Met meer dan duizend collega’s in dienst en een interim-tak heeft Talent&Pro consultants van alle ervaringsniveaus. Toch richt de detacheerder zich van oudsher op net afgestudeerden en young professionals. Die kunnen zich via verschillende traineeships ontwikkelen, met opleidingen aan de eigen Academy, uitdagende opdrachten en loopbaanondersteuning van een coach die werkt met een zelf ontwikkeld coachingsmodel.

Nieuwe doelgroep

De detacheerder gaat deze succesformule nu inzetten voor een nieuwe doelgroep, vertelt Van Diest, directeur Operations. “Mensen die al wat meer werkervaring hebben. Die meer uit hun loopbaan willen halen of een andere richting op willen. De basis die zij al hebben gelegd vullen wij aan met een maatwerktraject van soft skills, harde kennis en coaching om ze versneld een vernieuwd perspectief te geven. Daarnaast stippelen wij samen met de kandidaat een traject van opdrachten uit. En dat allemaal met baanzekerheid en een vast contract.”

Next Career en Switch Career

Switch Career is voor professionals met werkervaring buiten de financiële dienstverlening die hun carrière een nieuwe wending willen geven. In een intensief programma inclusief onboarding en Wft-training (Wet financieel toezicht) worden deelnemers ondergedompeld in de wereld van banken, verzekeraars, pensioenorganisaties en overheid.

Next Career is een op maat gemaakt programma voor professionals met ervaring in de financiële dienstverlening die hun loopbaan naar een hoger niveau willen tillen. Bij Talent&Pro krijgen deze ‘zij-instromers’ uitdagende detacheringsopdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers. Door op verschillende projecten te werken, kunnen zij hun expertise verbreden en verdiepen, terwijl ze in korte tijd verder bouwen aan hun cv.

Transities

“Met de nieuwe programma’s speelt Talent&Pro in op marktontwikkelingen”, zegt Van Diest. “Onze opdrachtgevers binnen de financiële dienstverlening, overheid, energie en telecom staan voor flinke uitdagingen. Het is echt gaaf om met deze maatschappelijk relevante transities aan de slag te gaan. Denk hierbij aan de transitie naar de Wet toekomst pensioenen, het bestrijden van financiële criminaliteit, het versterken van onze overheid en het financieren van de energietransitie. Met Next Career en Switch Career leiden we specialisten daarvoor op, in domeinen als business change management, data, IT en het actuariaat. Het mooiste hieraan vind ik de win-win: een beter perspectief voor deze doelgroep en meer talent creëren in schaarse domeinen.”

Over Auteur

Annet Maseland is freelance-redacteur van Flexmarkt

Reageer