‘Waakzaam’ Robert Walters richt pijlen op Azië en kosten

0

Het Britse recruitmentbedrijf Robert Walters rapporteert over het vierde kwartaal van 2011 een stijging van 14 procent in de bruto winst, maar zegt 2012 met de nodige “waakzaamheid” in te gaan. Dit meldt de Financial Times.

Over het geheel van 2011 boekte Robert Walters een de bruto winst van 183 miljoen pond, een stijging van 18 procent. In 2010 bedroeg de bruto winst nog 155,4 miljoen pond, zo blijkt uit het persbericht van de recruitmentorganisatie. Het bedrijf deed het daarmee beter dan directe concurrenten in de recruitment als Michael Page, die in december nog een winstwaarschuwing naarbuiten bracht vanwege de zwakke Europese markt.

Kostenmanagement en investeren
“We zijn ons zeer bewust van de huidige marktomstandigheden en het afgenomen vertrouwen onder cliënten en kandidaten, om die reden betreden we 2012 met waakzaamheid,” aldus CEO Robert Walters. Walters zegt zich, “zoals in voorgaande crises”, te gaan richten op verstandig kostenmanagement en langetermijninvesteringen in markten die wel sterke groeimogelijkheden bieden, aldus de Financial Times vandaag. In een interview met financieel persbureau Bloomberg zegt Walters dat het mogelijk is dat het bedrijf personeel gaat schrappen in bepaalde landen.

Bruto winst
De groei van 14 procent in bruto winst, ook wel de ‘net fee income’ (nfi) genoemd, ligt lager dan de groei die recruiter Robert Walters rapporteerde in de eerste twee kwartalen van 2011. Toen was er nog sprake van respectievelijk 23 en 24 procent groei, mede dankzij de groei van internationale activiteiten. Bijna driekwart van de groei van Robert Walters’ bruto winst komt van buiten het Verenigd Koninkrijk, aldus de Financial Times. De Azië-Pacific-regio is goed voor meer dan de helft van de bruto winst van de Britse detacheerder. In 2006 kwam nog ‘slechts’ 53 procent van de bruto winst voort uit buitenlandse activiteiten.

Azië en Latijns-Amerika
Robert Walters en zijn Britse concurrenten Michael Page, SThree en Hays, mikken allen op expansie in groeiregio’s als Azië en Latijns-Amerika. Van de Britse banenmarkt hebben ze momenteel weinig te verwachten. Roberts Walters richt zijn pijlen vooral op China en Indonesië, aldus de CEO in een interview met Bloomberg vandaag. “Er is daar een enorm potentieel.” Robert Walters heeft ook net een kantoor in Taipei, Taiwan geopend.

‘Goed gepositioneerd wanneer economie hersteld’
Analist Robert Morton zegt in een interview met de Financial Times vertrouwen te hebben in een onderliggend structureel herstel van de recruiter. “De Robert Walters Group is goed gepositioneerd om sterk terug te komen wanneer de economische omstandigheden verbeteren.” Morton schroeft overigens wel zijn verwachtingen terug voor wat betreft de winst voor belastingen van het bedrijf in 2012, van 13,5 miljoen pond naar 10,5 miljoen pond.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer