Belgische Select neemt EN HR solutions over

0

Het Belgische flexbedrijf Select heeft het Nederlandse recruitmentbedrijf EN HR solutions overgenomen.

Eind februari, nog net voor de coronacrisis, nam Select officieel een meerderheidsbelang in het Nederlandse bedrijf EN HR solutions over. Hierdoor versterkt Select haar aanwezigheid in Nederland en is de groepsomzet meer dan 100 miljoen euro.

Het internationale Select ziet de Nederland als ‘de belangrijkste markt voor flexibele arbeid in Europa en ‘voegt met de overname een vierde pijler toe aan haar dienstverlening. Naast Werving & Selectie, Projectsourcing en Consultancy & Outplacement kan Select haar klanten vanaf nu ook Recruitment Process Outsourcing (RPO) en Total Talent Acquisition (TTA) aanbieden, de kerncompetentie van EN HR solutions.

Recruitment Process Outsourcing (RPO)

RPO is een dienstverlening waarbij EN HR solutions als recruitment specialist het rekruteringproces van een organisatie geheel of gedeeltelijk overneemt. Hierbij opereert zij onsite en volledig uit naam van haar klant. Indien er in een RPO constructie naast vast personeel ook flexwerkers en ZZP’ers  worden geworven is er sprake van Total Talent Acquisition. Een andere belangrijke pijler van EN HR solutions is de online dienstverlening: ontwikkelingen van werkenbij-sites, vacaturemarketing en employer branding projecten. Deze onderdelen kunnen op zichzelf staand worden aangeboden, maar zijn standaard in de RPO dienstverlening geïntegreerd.
RPO is al jarenlang groot in de VS en sterk groeiende in Nederland, typische voorlopers in de HR markt. In België staat RPO nog in haar kinderschoenen, maar de wisselwerking tussen de expertise van EN HR solutions en het Belgische netwerk van Select kan hier snel verandering in brengen, zo stellen de Belgen. Omgekeerd kan Select via het netwerk van EN HR solutions in Nederland haar klassieke dienstverlening in Nederland versneld uitbreiden.

De huidige directie van Tjesca Honnef-Kuijtenbrouwer (algemeen directeur) en Kevin Sebel (commercieel directeur) nemen de operationele leiding op zich. EN HR solutions zal als merk zal blijven bestaan naast Select.

Bron: Select

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer