Groeiambitie Workplanit blijft ondanks corona

0

Workplanit is een veelzijdige uitzender die veelal lbo- en mbo-geschoolde arbeidskrachten levert in techniek, food en logistiek. Sinds de recente overnames is het bedrijf ook actief in de bouw en grondwerken. Na het recordjaar 2019, is er nu de coronacrisis. Maar de ambitie om heel hard te groeien blijft.

FlexTopGroeiers

Snel groeien is niet elk bedrijf gegeven. Net als vorig jaar heeft Flexmarkt zijn Omzetranglijst in segmenten ingedeeld (naar omzetgrootte) en per segment een bedrijf tot winnaar uitgeroepen. Deze vijf FlexTopGroeiers zagen hun omzet in 2019 dubbelcijferig groeien.
In de omzetklasse tussen de 50-150 mln euro is de snelste groeier Workplanit, dat met een omzet van € 59,2 miljoen een omzetgroei van 124% realiseerde.

flextopgroeiers2020

 

 

Interessante overnamekandidaten

In 2019 groeide Workplanit autonoom met 25%. De rest van de omzetgroei is te danken aan de overnames van Europrofessionals en Jobs4Europe. Voor de groep, die als voornaamste label Euro Planit hanteert en ook nog de eigen arbodienst ‘1voud Arbo’ exploiteert, was 2019 een recordjaar. Workplanit is vertegenwoordigd in het oosten en noorden van het land en levert veelal lbo- en mbo-geschoolde arbeidskrachten in techniek, food en logistiek. Sinds de recente overnames is het bedrijf ook actief in de bouw en grondwerken. Uitzendkrachten komen voor grofweg de helft uit Nederland. “We rekruteren daarnaast in Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Roemenië, Litouwen en Portugal”, zegt directeur-grootaandeelhouder Wouter Siemes. Drie jaar geleden nam investeringsmaatschappij Qey Invest een belang in het bedrijf. Voor Siemes zijn vooral uitzenders in ‘aanpalende marktsegmenten’ interessante overnamekandidaten.

Lees ook: Recordaantal transacties in flexmarkt, trend zet na coronacrisis door

WorkplanitGeen NOW

Delen van het bedrijf worden getroffen door de coronacrisis, maar als geheel verwacht Siemes dat Workplanit niet in aanmerking komt voor NOW-steun. “We zitten niet in de horeca, niet in evenementen, en we doen niet aan payrolling. Er zijn een paar industriële opdrachtgevers die gesloten zijn, maar die gaan binnenkort weer draaien.” Op langere termijn rekent Siemes op een verdere groei. Over drie jaar hoopt hij een omzet van 100 miljoen euro te genereren.

 

Lees ook: Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2020 online

Dit artikel is geschreven door Wilbert Geijtenbeek voor het juni-nummer van Flexmarkt dat begin juni is verschenen. Wilt u voortaan ook Flexmarkt ontvangen?

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer