Flexmarkt Omzetranglijst: Dubbele groeicijfers voor bemiddeling hoger opgeleiden en IT

0

Het is bijna allemaal groei wat de klok slaat bij de detacheringsbureaus voor hoger opgeleide professionals en de IT-bemiddelaars. De fraaie cijfers zeggen twee dingen: de arbeidsmarkt zat mee in 2023 en de meeste bedrijven hadden een goede eigen strategie.

Tekst: Paul Poley

Twee flexmarktsegmenten die in 2023 dubbelcijferige groei lieten zien in de Flexmarkt Omzetranglijst, zijn de IT-bemiddelaars (17 procent) en de detacheerders van hoger opgeleide professionals (12,6 procent). Dat laatste percentage is des te opvallender wanneer je bedenkt dat het marktgemiddelde van alle detacheerders 7,4 procent was, volgens de marktmonitor van de VvDN (Vereniging van Detacheerders Nederland). Toch is dit niet zo vreemd, zegt Jilko Andringa, ceo van Brunel: “Specifiek aan hoger opgeleide professionals was in 2023 enorme behoefte. We leven in een wereld waar snelle veranderingen plaatsvinden met gevolgen voor de arbeidsvraag. Technologische veranderingen, zoals de komst van AI. Maar ook geopolitieke ontwikkelingen, denk aan het sluiten van het Suezkanaal, of de spanningen in het Midden-Oosten. Deze hebben directe gevolgen voor de supply chain. In dat soort gevallen zijn er op korte termijn hoger opgeleide professionals nodig. Dit geldt ook voor ons eigen land. We hebben onder meer problemen met de woningbouw, wat leidt tot versnelde vergunningsprocedures. Daar is dan weer snel extra capaciteit voor nodig.”

Tip! Lees ook: Flexmarkt Omzetranglijst: Alle marktsegmenten presteerden slechter dan in 2022

Volgens Andringa is detacheren een goed antwoord op deze uitdagingen. “Natuurlijk zien we ook een toestroom naar vaste banen onder de hoger opgeleiden. Maar vaak gaat het om relatief kortdurende projecten. Voor een inlener past detacheren daar beter bij dan iemand in dienst nemen.”

Jilko Andringa, ceo van Brunel

Brunel-community

Brunel, het detacheringsbureau dat al bijna vijftig jaar hoger opgeleide professionals detacheert in intussen ruim veertig landen, presteerde in 2023 keurig in lijn met het eigen segment. Dankzij een omzet van 213 miljoen euro groeide Brunel met 11,9 procent ten opzichte van 2022. Andringa: “Een deel van de verklaring van deze omzetgroei ligt in het generieke marktbeeld, dus de grotere behoefte aan hoger opgeleide professionals in het algemeen. Een ander deel in onze eigen strategie. Wij investeren zo in de loopbanen van onze professionals dat zij ook hun tweede en derde opdracht bij ons willen doen. Dat betekent dat we moeten zorgen voor binding met onze professionals. Bijvoorbeeld door ze opleidingen aan te bieden, vaak in het teken van toekomstige skills. En ook door ze onderdeel te laten worden van de Brunel-community, zoals via events en borrels.”

Lees ook: Flexmarkt Omzetranglijst top 100: terug naar normaal?

Investeren in sales

Minstens zo belangrijk voor het binden van hoger opgeleiden: ze elke keer weer de ideale opdracht geven. “Daarom hebben we ook in 2023 in onze sales geïnvesteerd. Onze visie is dat als wij de beste en mooiste opdrachten te bieden hebben, we dan ook de beste professionals binnenhalen. Met name bij Juridisch en Finance & Risk hebben we daardoor in 2023 bovengemiddeld goed gepresteerd.”

Op zoek naar IT’ers

De IT-bemiddelaars, die overigens ook vaak detacheren, lieten in 2023 een gezamenlijke groei zien van 17 procent. Daarmee vormen zij het segment dat na de brokers de grootste groei liet zien. De twee uitschieters zijn Hero Interim Professionals (48,7 procent) en Linden-IT (21,7 procent). Gerbert Jan Valk, oprichter en eigenaar van IT-detacheerder Linden-IT, verklaart die fikse zwarte cijfers onder meer door te wijzen op de vraag naar IT’ers, die in 2023 heel erg groot was.

“Het is het geijkte verhaal van de extreem krappe arbeidsmarkt op het gebied van IT”, zegt Valk. “De macro-economische onzekerheid in de wereld maakte vervolgens dat klanten toch sneller voor flex kozen dan voor vast. Daarbij is het een voordeel dat wij een in IT gespecialiseerde partij zijn, die een groot bereik heeft onder IT’ers. Bedrijven zoeken vaak eenmalig naar een IT’er, terwijl wij continu op zoek zijn. Wij hebben zo veel ervaring daarmee én hebben zo’n groot netwerk, dat we vaak binnen 24 uur een geschikte kandidaat voor onze klanten hebben. Wij zijn sterk in alle soorten IT-functies voor alle typen klanten.” 

Gerbert Jan Valk, oprichter en eigenaar Linden-IT

Traineeships

Door die schaarste aan IT’ers kon het hele marktsegment groeien. Er was echter ook iets eigens aan de groei van Linden-IT. Valk: “In 2023 waren we volop bezig met traineeships en het opleiden van junioren. Zo namen we IT’ers aan die een vervolgstap in hun carrière wilden zetten en ook hbo’ers en wo’ers die zich wilden laten omscholen tot IT’er. Zij konden kiezen uit vier verschillende traineeships, zoals helpdeskmedewerker, applicatiebeheerder en low-code-developer. In 2023 startten we maandelijks maar liefst twee klasjes op. Wij konden onze klanten daardoor steeds goed opgeleide, talentvolle junioren bieden. Dit leidde ook tot onze groei.”

Nu, in 2024, is er wel iets veranderd, zegt Valk. “Er is minder vraag naar junioren, bedrijven willen liever direct inzetbare medewerkers. Dat maakt het voor ons lastiger en uitdagender. Om die reden werken we nu ook samen met partners en breiden we ons netwerk met zzp’ers uit.”

Groeiverwachtingen lopen uiteen

Interessant: de groeiverwachtingen van Hero, Linden-IT en Brunel lopen uiteen. Hero gaat voor ongebreidelde verdere groei, zegt ceo Jeroen de Vries. “We denken in 2024 tussen de 50 en 60 procent groei uit te komen. Maar we houden er zelfs rekening mee dat we over enkele jaren vijf tot zes keer zo groot zijn als nu. Zo hebben we enkele grote mantels gewonnen en msp-overeenkomsten afgesloten. Onze portefeuille wordt daardoor steeds groter.”

Voor het komende jaar heeft Hero enkele duidelijke prioriteiten om deze groei te stimuleren. “We zijn van plan de ‘celdeling’ verder door te voeren”, zegt De Vries, “dus we gaan onze vestigingen verder opsplitsen. Ook gaan volwaardige versies van nieuwe IT-systemen live. Tot slot willen we meer grote overheidsmantels winnen.” Om die groei het hoofd te kunnen bieden, is Hero gestart met zijn eigen academy, waarbinnen onder meer een volledige opleiding tot recruiter valt. “Als we veel grote klanten willen bedienen, moeten we goed toegerust zijn, en dus snel kunnen schalen met kwalitatief goede recruiters die perfecte matches kunnen maken.”

CEO Jeroen de Vries van Hero
ceo Jeroen de Vries van Hero

‘Markt wordt uitdagender’

Linden-IT verwacht ook verder te groeien, maar ziet de markt wel wat uitdagender worden. “Wij hebben onze zaakjes honderd procent op orde, dat gaat ons helpen”, aldus Valk. “Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan de Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten, de Wtta. Die gaat de komende jaren echt voor opschudding zorgen in de markt. Wij zijn daarop voorbereid. Op marktniveau verwacht ik een gelijkblijvende vraag. Aan de ene kant stijgt de vergrijzing en blijft de schaarste, aan de andere kant nemen ook de onzekerheden toe, door de geopolitieke spanningen, het demissionaire kabinet en de veranderende wetgeving. Tegen die achtergrond willen wij stap voor stap rustig verder groeien, om uiteindelijk de grootste IT-detacheerder van Nederland te zijn.”

Brunel ten slotte heeft onlangs de cijfers van het eerste kwartaal van 2024 bekendgemaakt. “Door alle economische onzekerheden ben ik wat aan de voorzichtige kant voor dit jaar”, zegt Andringa. “Maar met de 6 procent organische groei in Q1 hebben we laten zien dat we, ondanks alles wat er speelt in de markt, nog steeds groeien. En daar ben ik trots op.”

De Omzetranglijst is exclusief beschikbaar voor abonnees van Flexmarkt. Word ook abonnee.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer