Monster en CareerBuilder gaan samen

0

Randstad maakt bekend dat haar jobboard Monster samengaat met CareerBuilder. Randstad kocht Monster in 2016. De twee jobboards komen samen in een joint-venture. Verder is er nog niet veel bekend gemaakt over de toekomst van het bedrijf. Volgens Randstad worden beslissingen over het samengevoegde bedrijf, waaronder branding, zo snel mogelijk genomen.  

Door de samenvoeging komen twee sterke, vertrouwde merken samen. Monster, in Nederland actief als Monsterboard, en CareerBuilder versterken elkaar en vormen een jobboard met meer bereik en schaalgrootte. Volgens de beide bedrijven kan de combinatie effectiever reageren op markttrends en zo groei bewerkstelligen.

Meerderheidsbelang investeerders CareerBuilder

De investeerders van CareerBuilder, waaronder Apollo Funds, houdt een meerderheidsbelang in de combinatie. Randstad krijgt een minderheidsbelang. De transactie heeft geen materiele financiële impact voor Randstad. Het managementteam van de combinatie wordt gevormd door managers van beide aandeelhouders.

Uiteraard zijn de beide topmannen van de jobboards verguld met het samengaan. Scott Gutz, CEO van Monster denkt dat zowel werkgevers als kandidaten beter bediend kunnen worden en dus profiteren van deze move. Jeff Furman, CEO van CareerBuilder is zeer enthousiast over deze aankondiging. Hij spreekt over een strategische zet die waarde creëert voor alle stakeholders. Hij benadrukt dat deze combinatie, door het samenvoegen van innovatieve teams en het benutten van complementaire capaciteiten, de toekomst van de sector vorm gaat geven.

 

Over Auteur

Reageer