Meer omzet, met lichte tegenwind voor Brunel

0

Detacheerder Brunel International heeft in het vierde kwartaal van 2023 de omzet zien stijgen, maar de EBIT en de marge zien afnemen. Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van de specialistische detacheerder.

De omzet steeg in het vierde kwartaal autonoom met 14% naar 344,2 miljoen euro. De brutowinst steeg autonoom met 6% op jaarbasis naar 66,2 miljoen euro, terwijl de brutomarge daalde van 20,8 naar 19,2%. De onderliggende EBIT daalde met 13% naar 15,5 miljoen euro, waarmee de marge daalde van 5,6 naar 4,5%.

Ceo Jilko Andringa heeft het in een toelichting over “onverwachte tegenwind” in de laatste maanden van 2023. De omzet bleef groeien, maar door hoge rente en inflatie werden enkele windenergie-projecten onverwacht afgeblazen. Andere projecten die nog in de pijplijn zaten, werden opnieuw tegen het licht gehouden. Vooral dochterbedrijf Taylor Hopkinson, een recruitmentspecialist in schone energie, werd hierdoor hard getroffen. Tegelijk viel ook de Duitse markt tegen.

Omdat Brunel de rest van het jaar goede cijfers neerzette, overheerste bij ceo Andringa blijdschap over de jaarresultaten. Brunel noteerde over 2023 een omzet van 344,2 miljoen euro en een brutowinst van 66,2 miljoen euro. Bovendien is Brunel volgens de ceo “goed gepositioneerd om deze omstandigheden te doorstaan”.

Nederland

In Nederland heeft Brunel volgens Andringa de afgelopen periode een mooi resultaat geboekt. Ook de groei in Australië, Azië en Amerika was goed.

Brunel zei vrijdag verder dat de omzet in begin 2024 met een hoog “enkelcijferig” percentage is gestegen. In verhouding tot de eerder door ING-analisten verwachte 10% groei voor heel 2024 was dat een ietwat tegenvallende start.

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer