Onderwerp: Algemeen

Algemeen
Flinke stijging uitzenduren en omzet uitzendsector

In maart steeg het aantal uitzenduren met 14% en steeg de omzet van de uitzendsector met 13% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het eerste kwartaal van 2021 laat dus een flinke groei zien van de uitzendbranche. Alleen de technische sector blijft achter.

Algemeen
Zo heb je als eerste contact met nieuwe kandidaten

“Onze realtime matchingtool maakt het werk van een recruiter efficiënter én leuker”, vertellen Sander Govaers en Elise Kortleve van First2Find, leverancier van een CV-matchingtool. Doordat slimme software alle relevante CV’s ophaalt wanneer ze online komen en direct doorstuurt naar de recruiter, kan de recruiter binnen no-time contact opnemen met de geschikte kandidaten. “Zo mist hij niemand en is hij altijd de eerste.”

Algemeen
‘Geen kopietjes paspoort meer’

De flexbranche kan opgelucht ademhalen: niets staat digitale identificatie meer in de weg. Een recente wetswijzing maakt een einde aan de verplichting om kopietjes van fysieke identiteitsbewijzen op te vragen en te bewaren. “Geen kopietjes paspoort meer voor ons” zegt Patrick de Haan van uitzendorganisatie Balans, die heeft gekozen voor ID Proof van Evidos. “We houden nu veel meer tijd over voor waar we echt goed in zijn.”

Algemeen
Minder uitzendbureaus failliet dan vóór coronacrisis

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn 13 uitzendorganisaties failliet gegaan. Dat is een relatief gering aantal, zeker gezien het feit dat de coronacrisis nog altijd voortduurt. Van de gevreesde faillissementsgolf is in ieder geval in de flexmarkt nog geen enkele sprake. Integendeel.

Algemeen
‘Arbeidsongeschikte payrollkrachten worden gediscrimineerd’

Payrollkrachten hebben sinds 1 januari jl. recht op een adequaat pensioen. Maar payrollkrachten die eind 2020 arbeidsongeschikt waren en waarvan de payrollovereenkomst is gecontinueerd, vallen momenteel tussen wal en schip. Hendarin Mouselli (VRF Advocaten) legt in haar column voor Flexmarkt uit hoe dat zit.

Algemeen
SETU-webinar voor uitzenders

Op donderdag 22 april organiseert de SETU een webinar. Doel is om uitzendbureaus (en inleners) te informeren over de mogelijkheden van het digitaliseren van het berichtenverkeer tussen bureaus en opdrachtgevers met SETU-standaarden.

1 2 3 30