Randstad: Philips en LUMC aantrekkelijkste werkgevers 2015

0

Nederlanders vinden werksfeer het meest bepalend of ze een werkgever aantrekkelijk vinden. Daarna komen het salaris en baanzekerheid. Op basis daarvan zijn Philips en LUMC verkozen tot ‘aantrekkelijkste werkgevers’.

Dit blijkt uit het jaarlijkse werkgever imago-onderzoek van Randstad onder 16.703 respondenten (mannen en vrouwen tussen 18 en 65 jaar). De grootste stijger in het onderzoek is de balans werk-privé.

Randstad Award
Dit onderzoek is de basis voor het toekennen van de Randstad Award aan Philips  en LUMC voor aantrekkelijkste werkgever van Nederland in de categorie profit en non-profit. De prijzen zijn gisteren uitgereikt in Ziggodome.

Werknemers houden nog sterk vast aan de zekerheden van een vast contract. Werkgevers scoren goed als de werkgever goede arbeidsvoorwaarden biedt en inzet op het interessant houden van werk.

De top vijf belangrijkste aspecten voor werknemers zijn:

  • Aangename werksfeer (68%)
  • Salaris/arbeidsvoorwaarden (67%)
  • Baanzekerheid (56%)
  • Balans werk/privé (46%)
  • Interessante banen (40%)

Flexibelere arbeidsmarkt
Het onderzoek voor de Randstad Awards ging dit jaar gepaard met onderzoek van TNS/NIPO over de toekomst van de arbeidsmarkt. De zekerheden van een vast contract zijn voor werknemers nog erg belangrijk, terwijl de arbeidsmarkt flexibeler wordt en ontwikkelingen als robotisering, globalisering en automatisering sterk toenemen.

Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt van Randstad Groep Nederland: ‘Mensen zullen in de toekomst vaker wisselen van baan en meerdere functies bekleden. Werkgevers die niet investeren in de ontwikkeling van medewerkers zullen steeds meer als onaantrekkelijk werkgever worden gezien, hetgeen negatieve consequenties heeft voor het aantrekken van talentvolle medewerkers.’

Bron: Randstad

Lees ook: Onderzoek Randstad: ‘Nederland niet klaar voor flexibele arbeidsmarkt’

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer