Vertrekkend ABU-voorzitter Van der Gaag: ‘Flex is doorgeslagen’

0

Het kabinet moet de zzp-markt aan banden gaan leggen. De onderkant van de zzp-markt zorgt voor oneigenlijke concurrentie met vaste werknemers en uitzendkrachten.

Dat zegt scheidend ABU-voorzitter Aart van der Gaag vandaag in het FD.
Van der Gaag zegt in het interview dat de flexibilisering is doorgeslagen. De groep onverzekerde zzp’ers moet volgens hem worden aangepakt. Er zou een sociaal stelsel moeten komen waaraan ook zzp’ers bijdragen. En zzp’ers die geen pensioen opbouwen, zich niet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en niet investeren in eigen scholing, zouden hun zelfstandigenaftrek moeten verliezen.

Erelid ABU
Van der Gaag nam deze week afscheid als voorzitter van de ABU. Hij is tot erelid van de ABU benoemd. Vice-voorzitter Sieto de Leeuw prees Van der Gaag voor zijn werk bij de ABU. ‘Onder jouw leiding breidde de dienstverlening van de ABU zich uit en zocht je de verbinding met relevante stakeholders. Jij hebt veel voor de ABU gedaan.

Interview Flexmarkt
Van der Gaag blikt in een interview dat vandaag verschijnt in Flexmarkt terug op 20 jaar werken in de flexbranche. Over de negetievere houding van de politiek ten opzichte van flexwerk, zegt Van der Gaag daarin: ‘Minister Asscher heeft duidelijk minder op met flex dan zijn voorgangers. Toch zijn er ook positieve punten. Zo ben ik blij dat payrolling mogelijk blijft.

‘Ik heb één ding geleerd in deze branche: als je de regels rond bijvoorbeeld uitzenden moeilijker maakt, gaat de markt andere wegen naar flexibiliteit zoeken. Dan krijg je meer malafiditeit, minder controle. Maar weg is het nooit.’

Bron: ABU/FD/Flexmarkt


Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer