Werkgevers verwachten groei werkgelegenheid

0

Voor het vijfde kwartaal op rij verwachten Nederlandse werkgevers komend kwartaal meer werknemers aan te trekken. Voor het tweede kwartaal is, net als vorig kwartaal, sprake van een verwachte groei van +4%.

Dat blijkt uit de arbeidsmarktbarometer (MEOS Q2 2016) van ManpowerGroup onder 58.000 werkgevers, waarvan 750 in Nederland.

Sectorbrede groei werkgegelenheid
Met name werkgevers in de financiële en zakelijke dienstverlening zijn met een score van +9% onverminderd optimistisch. Ook het herstel van de sector overheid en maatschappelijke dienstverlening is opvallend: werkgevers verwachten daar een werkgelegenheidscijfer van +7%, waar dit vorig kwartaal nog 0% was. Werkgevers in maar liefst acht van de negen sectoren verwachten een toenemend of gelijkblijvend aantal werknemers. Alleen in de sector groothandel, detailhandel en horeca wordt een afname (-3%) van het personeelsbestand verwacht.

Verschil per regio
Drie van de vier regio’s verwachten voor het komende kwartaal een stijging van het aantal medewerkers. Vooral in het oosten van het land wordt meer werkgelegenheid verwacht. In deze regio stijgt de verwachting van +6% naar +8%. Het noorden is de enige regio met een negatieve verwachting van -2%. In zowel het zuiden (+4%) als het westen (+2%) zijn de verwachtingen positief.

Jilko Andringa, Directeur ManpowerGroup Nederland, heeft wel een verklaring voor het voorzichtig optimisme onder werkgevers over werkgelegenheid: ‘Naast de export trekt nu ook de consumptie aan en investeren bedrijven weer. Er komen ook steeds meer banen bij. We zien in Nederland dus een gezond, economisch herstel, dat weerspiegeld wordt in het verwachte werkgelegenheidscijfer.’


Bron: ManpowerGroup

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer