ABU en NBBU sluiten nieuw convenant met Belastingdienst over ET-regeling

0

Per 6 juni is een nieuw convenant gesloten over de ET-regeling tussen de Belastingdienst en de ABU en NBBU. Het vorige convenant werd december 2010 ondertekend en was dus aan vernieuwing toe.

Doelstellingen convenant

De ondertekende partijen willen het volgende bereiken met dit convenant:

  • het correct naleven van fiscale verplichtingen door ondernemers binnen de branche bevorderen;
  • vooraf tot afstemming komen over fiscale aandachtspunten;
  • de administratieve lasten verminderen voor de ondernemers binnen de branche;
  • de rechtszekerheid bevorderen.

Het convenant moet ervoor zorgen dat rekening wordt gehouden met de specifieke situatie in de uitzendbranche.

Annex extraterritoriale kosten uitzendkrachten

Bij het convenant zit een annex extraterritoriale kosten uitzendkrachten. Hierin wordt ingegaan op de gerichte vrijstelling voor vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor extraterritoriale kosten. Om deze gerichte vrijstelling toe te kunnen passen, moet sprake zijn van een werknemer die tijdelijk verblijft buiten het land van herkomst in het kader van de dienstbetrekking. Partijen hebben praktische afspraken gemaakt hoe een uitzendonderneming dit aan kan tonen. Als voldaan wordt aan bepaalde voorwaarden dan is voor de Belastingdienst voldoende aannemelijk dat sprake is van tijdelijk verblijf buiten het land van herkomst in het kader van de dienstbetrekking en van het hebben van een woonplaats in het land van herkomst. Deze voorwaarden staan in paragraaf 1.1 van de annex.

Uitzendondernemingen die de afspraken in convenant hanteren en daar op juiste wijze naar handelen, kunnen de ET-regeling toepassen.

Bekijk het convenant

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer