ABU: iets minder sterke groei uitzendmarkt, goed eerste half jaar

0

In periode 6 (week 21 – 24) is het aantal uitzenduren met 7% toegenomen en de omzet is met 8% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Over het eerste half jaar van 2016 kent de uitzendbranche een groei met dubbele cijfers.

Dat blijkt uit cijfers die de ABU vandaag heeft bekendgemaakt.

De groei van het aantal uitzenduren en –omzet in periode 6 (week 21 – 24) is als volgt verdeeld over de grootste 3 sectoren:

  • De uren in de administratieve sector zijn gestegen met 13% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de omzet nam toe met 11%.
  • De uren in de industriële sector vertoonden een stijging van 5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 6%.
  • Het aantal uren in de technische sector is toegenomen met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de omzet nam toe met 8%.

Omzetgroei 12% eerste half jaar

Nu periode 6 is afgerond zijn ook de cijfers over het eerste halfjaar van 2016 compleet. Gemiddeld is het totaal aantal uren dit halfjaar gestegen met 10%, de totale omzet is toegenomen met 12%.

De groei van het aantal uitzenduren en –omzet in het eerste half jaar van 2016 is als volgt verdeeld over de grootste 3 sectoren:

  • Het aantal uren in de administratieve sector is ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gestegen met 13%, de omzet is toegenomen met 11%.
  • De industriële sector is met 10% toegenomen in uren ten opzichte van een jaar eerder en met 11% gegroeid in omzet.
  • De uren in de sector techniek vertonen een stijging van 8% in het eerste halfjaar, de omzet nam toe met 14%.

Bron: ABU

 

Lees ook:

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer