ABU: Krimp in periode 1

0

In periode 1 van dit jaar (week1-4) is de activiteit van de uitzendbranche in ons land gekrompen. Zowel het aantal uitzenduren als de uitzendomzet is afgenomen.

Dit blijkt uit de cijfers die de ABU dinsdag bekend heeft gemaakt.

Het aantal uitzenduren daalde met 5 procent. Alle sectoren hadden te maken met een daling, ook de technische sector, die tot nu toe steeds op groei kon rekenen. In de technische sector daalde het aantal uitzenduren met 2 procent, in de administratieve sector met 1 procent. De uren in de industriële sector vertonen een daling van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2011 en voor de medische sector gold een daling van 15 procent in uren.

Omzet

De omzet nam in de gehele uitzendbranche met 3 procent af. In de technische en administratieve sector bleef de omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar gelijk. In de industriële sector zag men de uitzendomzet met 6 procent dalen en in de medische sector met 13 procent.

 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer