Meeste zzp’ers beschikken over buffer en/of partner

0

Bijna tweederde van de zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) beschikt over een financiële buffer voor magere tijden. Tot op zekere hoogte.

Zzp’ers hebben bijvoorbeeld geld op de bank (49 procent), in hun eigen woning (35 procent), in aandelen en obligaties (12 procent), of een combinatie daarvan. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerd onderzoek van de Kamer van Koophandel.

Overbruggen 
Van de zzp’ers met een buffer denkt 44 procent maximaal een jaar te kunnen overbruggen. Een op de vijf denkt het zelfs 4 jaar lang te kunnen uitzingen. Ondernemers die na 2007 voor zichzelf zijn begonnen hebben veelal een financiële buffer van maximaal 3 maanden.

Partner 
Ruim de helft van de zzp’ers (55 procent) kan bovendien terugvallen op een partner met eigen inkomsten, mocht het helemaal misgaan met het eigen bedrijf. Een op de acht heeft naast de inkomsten uit het ondernemerschap loon uit een deeltijdbaan. Een kwart van de zelfstandigen heeft geen andere bron van inkomsten.

Arbeidsongeschiktheid 
Veruit de meeste zzp’ers (68 procent) zijn niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Van die groep is 80 procent ook niet van plan om zo’n verzekering alsnog af te sluiten.

 
 

Over Auteur

De redactie van Flexmarkt zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van inspirerende en vooral betrouwbare vakinformatie over gerelateerde onderwerpen op gebied van flexwerkers, ondernemen, payroll en de uitzendbranche.

Reageer